Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Разширението на обхвата на Синята зона в Добрич ще бъде широко обсъдено с обществеността

Създадена е комисия, която работи по разширението на обхвата на синята зона в Добрич. Вариантът за разширение ще бъде представен до дни в ПК „Транспорт и екология“ на Общинския съвет. Това заяви зам.-кметът инж. Пенчо Керванов на днешната сесия, в отговор на питане на Иво Пенчев. Съветникът припомни, че още преди една година е обсъждано увеличението на синята зона и попита какъв ще е потенциалният нов обхват.

Пенчо Керванов допълни, че обхватът на зоната скоро ще бъде представен на обществеността и ще бъде широко обсъден.

Пенчев обърна внимание и на отчета на звено „Вътрешен одит“ при общината. Той посочи, че одиторът е посочил оптимален вариант за приходите от синята зона и репатратора в размер на 1 250 000 лева, а например през 2019 година приходите са били само около 482 000 лева. Според съветника това е обезпокоително.

Финансовият зам-кмет Добринка Стоилова обясни, че оптималният вариант за приходи, коментиран от одитора, е изчислен за 9 часа на ден, по 249 дни в годината, по 1 лев от всичките 538 паркоместа, което е 100% изпълнение. Стоилова посочи, че е невъзможно и не може да се търси 100% изпълнение, би следвало да се коментират по-нормални цифри и да се прави сравнение с изпълнението в предишни години. „Несериозно е да се коментира 100% изпълнение на приходите от синя зона“, каза тя.

c