Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Новият общински съветник в Добрич Иван Иванов е избран за член на две постоянни комисии

Бившият областен управител Иван Иванов участва за първи път в заседанието на Общинския съвет на Добрич, което се провежда днес. Иванов стана общински съветник и член на групата на Местна коалиция ГЕРБ (СДС), в състава на която той влезе, след като местния парламент напусна Димитър Василев.

Иванов бе избран за член на две постоянни комисии – ПК „Транспорт и екология“ и ПК „Бюджет, финанси и данъчна политика“.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, на сесията на ОбС на 18 декември Димитър Василев обяви, че оставането му в ОбС е невъзможно, защото от месец януари ще е в хипотеза на конфликт на интереси. Той съобщи за Про Нюз Добрич, че от началото на януари ще стане управител на „Пътнически превози“ ЕООД.  Постът сега се заема от баща му Валентин Василев, на когото предстои пенсиониране. Конфликтът на интереси идва оттам, че дружеството има сключен с общината договор за градски и извънградски превози, а по ЗМСМА управителят не може да заема общински длъжности.

Общински съветник става бившият областен управител на област Добрич Иван Иванов. Той бе член на местния парламент и в предходния мандат. Иванов е член на ГЕРБ, занимава се с бизнес в агросектора. 

c