Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Митко от Оброчище заминава за второ вливане на стволови клетки в Сърбия

34-годишният Димитър Стоев заминава след няколко дни за Нови Сад, Сърбия, където ще му бъда направена втората процедура по трансплантация на стволови клетки. Това съобщи самият той в социалната мрежа. „Надявам се всичко да мине гладко и безпроблемно както първия път. Ще ви информирам за резултата при първа възможност”, написа младият мъж.

Той обяснява, че сумата, събрана за рехабилитация до момента, е малко над 8 000 лева. По последна информация се оказвало, че за двата месеца рехабилитация може да са му необходими повече от 12 000 лева. Митко обяснява, че явно има различни видове/ степени на рехабилитация и в зависимост какви уреди ползват. Цената за 1 ден рехабилитация може да нарасне до 150, че дори и до 200 евро, но предполага, че това ще е за по-напреднал стадий. Мъжът посочва също, че цената е само за рехабилитация, храна и нощувки трябва той да си осигури. „Въпреки всичко вярвам, че с ваша помощ ще успея да се справя. Благодаря ви!”, не крие надеждата си Митко.

Припомняме, че през 2014 година Димитър Стоев получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Следва мигновена парализа и загуба на съзнание. Събужда се няколко дни по-късно в болница, парализиран и без спомени за случилото се. Интензивното му лечение продължава около месец, след което е настанен в рехабилитационен център, където прекарва около 7 месеца. За това време претърпява няколко операции. Успява да се раздвижи леко, но като цяло остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние. Вече шест години младият мъж е прикован в леглото или в инвалидната количка.

Всеки, който има възможност и желае да помогне на Димитър Стоев, може да го направи чрез:

  •     IBAN: BG67UNCR70001522263029
  •     SWIFT: UNCRBGSF
  •     Банка: Уникредит Булбанк.

Титуляр: Димитър Стоев

Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3UPE8HEELH4SA&Z3JncnB0=

c