Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Новият стар шеф на Окръжен съд - Добрич встъпи в длъжност

Новоизбраният председател и административен ръководител на Окръжен съд – Добрич - Галатея Ханджиева, встъпи в длъжност.

На кратка церемония във Варненския апелативен съд /ВАС/ Галатея Ханджиева встъпи за втори поред мандат като председател на Окръжния съд в Добрич. Тя подписа акта за встъпване в длъжност пред председателя на Апелативния съд. Ванухи Аракелян - ръководител на ВАС, изрази увереност в успеха на новия мандат. „Пожелавам ръководената от Вас институция да остане основен стълб на правораздаването в Североизточна България“, каза Аракелян. „Заедно с целия екип ще продължим да работим за доброто име на съда, за справедливо и бързо съдопроизводство“, заяви Галатея Ханджиева. 

 От ВАС припомнят, че на 15 декември Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно преизбра досегашния административен ръководител. Кадровият орган изтъкна нейния морал, професионализъм, лидерски качества и управленски опит.

Галатея Ханджиева работи в съдебната система над 28 години. От 1998г. е съдия в Окръжен съд – Добрич, а от 2014г. ръководи институцията. Общото събрание на съдиите подкрепи кандидатурата й. По този начин колегите й засвидетелстваха одобрение за положените усилия и постигнатите резултати.    

Сред основните приоритети в следващите 5 години са запазване на качеството, бързината и прозрачността на правораздаването, подобряване на материалната база, повишаване на общественото доверие, задълбочаване на взаимодействието с външни организации.

c