Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кампанията „Споделен хляб” ще подпомогне Приюта за мъже и крайно бедни от Добрич

За четвърта година в Добрич в навечерието на Коледа се провежда кампанията „Споделен хляб”, съобщи за Про Нюз Добрич един от организаторите – ръководителят на Клуба за народни танци „Жътвари” Мая Бърдарова. Тя е съвместна инициатива на Бърдарова и на Александър Иванов – председател на Фондация „Милостиво сърце”.

Заради пандемията от COVID-19 тази година кампанията няма да е толкова мащабна. Тя ще бъде насочена основно към Центъра за временно настаняване, популярен като Приюта за мъже. „Решихме да е за тях, защото приютът са самоиздържа, не получава от никъде средства, ще помогнем, за да могат да изкарат тежките зимни месеци”, сподели Бърдарова. Ще бъдат подпомогнати и крайно бедни жители на Добрич.

Тази година набраните продукти се събират на две места. Дареното от танцуващите в „Жътвари” се складира в залата на клуба. Предоставените от граждани продукти пък се събират в гараж, осигурен от народния представите от ГЕРБ Даниела Димитрова. Целта е да не се стига до струпването на хора, обясни ръководителят на танцовия клуб. Тя припомни, че в предните кампании се включиха членове и на други клубове в Добрич, училища, детски градини и ясли, много граждани.

Хората могат да даряват пакетирани хранителни продукти – олио, ориз, боб, леща, консерви, брашно, пастет, захар, макарони и други, както и перилни и почистващи препарати. Кампанията е свързана с предстоящата Коледа, но продукти ще бъдат набирани и след това. Миналата година ги раздавахме до месец март, посочи Мая Бърдарова.

Който желае да се включи в кампанията може да се обади на тел. 0895 09 24 00  – Мая Бърдарова.

c