Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Художничка от Добрич: Дяволчета, котенца и клоуни – отново хит на Хелоуин

Какви са модните тенденции в гримовете за Хелоуин през тази година разкри пред медията ни художничката от Добрич Грациела Красимирова. Реално няма голяма промяна в желанията на хората, не са се променили тенденциите от миналата година, каза тя за Про Нюз Добрич. От любителите на празника продължават да са предпочитат дяволчета, котенца, клоуни. Децата пък си падат по паяжини, тикви, типичните американски Хелоуин костюми и грим. По поръчка на жена й е направила прилепи с паяжини.

Грациела, която е родом от Добрич, но живее в София, споделя, че нормално, както всяка друга година, и тази има поръчки за грим за Хелоуин. Има записани няколко деца, дами, двама господина. 

Попитахме твореца има ли желаещи да им бъде направен грим, свързан с коронавируса, предвид световната пандемия. „Не – отговори тя. – Може би няма още толкова хумористични хора. Макар че доста приятели имам, които го осмиват. Предпочитат се традиционните гримове”.

Един грим, ако е по-сложен, може да отнеме и час, час и половина, сподели Грациела Красимирова. По думите й по принцип един стандартен грим се прави за около час. Тъй като при нея е рисунка нещата се случват по-бързо.

c