Общество

Синоптик: Очаква ни топъл уикенд и динамична нова седмица

„Уикендът ще ни върне хубавото време. Няма да има валежи, те дори почти спряха навсякъде в страната. Облачността се разкъса. Днес и утре в много райони ще бъде предимно слънчево. Това прогнозира тази сутрин синоптикът Анастасия Стойчева в ефира на „Събуди се” по NOVA.

Тя е на мнение, че е съвсем нормално по високите места да има снеговалежи. Не е нетипично явление за този период на годината и дори е било очаквано още през септември.

„Тази и следващата седмица ще има достатъчно добри условия за разходка в планината. Ще бъде слънчево и приятно. През следващата седмица отново ще имаме динамично време. Около 13-и октомври ще има динамичен процес, свързан с циклон. Отново ще има валежи, температурите за кратко ще се понижат, но след 13-и отново ще се повишат”, каза Стойчева.

Според нея, времето позволява все да се отиде на море. По Черноморието е най-топло в момента, а температурата на водата е 22-23 градуса. Около 20-21 градуса ще са и температурите в населените места у нас, разположени в района на средната част по поречието на Дунав.

Предстои да има дни с условия за сутрешна облачност, но и достатъчно дни за късен плаж. А ноември ще предложи по-хладно време, прогнозира Стойчева.

„До 28 октомври ще имаме повече дни, в които след захлаждане, ще има и затопляне. Към самия край на октомври и началото на ноември ще има по-хладно време, валежите ще са по-чести.”

Анастасия Стойчева / кадър – NOVA

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *