Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Нова заповед на кмета на Добрич за затягане на противоепидемичните мерки

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде нова заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на Община град Добрич от 9.10.2020 до 30.11.2020 г. Тя отчита промените, въведени със заповедта на министъра на здравеопазването от 7 октомври.

Със заповедта се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на град Добрич, считано от 09.10.2020 г. до 30.11.2020 г.

Тя предвижда присъствените учебни занятия в институциите от системата на предучилищното и училищното образование се провеждат в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на системата на прудучилищното и училищното образование през учебната 2020-20201 година в условията на COVID-19, публикувани на интернет страницата на Министерство на образованието и науката.

Във висшите училища по възможност обучителният процес се провежда от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч. мероприятия на изложбената индустрия и други обществени мероприятия се препоръчва да се провеждат в неприсъствена (дистанционна форма), а при невъзможност могат да се провеждат при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет, при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет на закрито и открито (в т.ч. в читалища, културни домове, частни обекти, военни клубове и други), при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен характер за всички възрастови групи на закрито се провеждат без публика. При провеждане на спортни състезания на открито се допуска публика до 1 000 души на сектор, при заетост на местата не повече от 50%, настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и на открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър от общия им капацитет.

Групови празненства на открито и на закрито като сватби, кръщенета и други, се организират при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Остава в сила забраната за свиждания в лечебни заведения. Клубовете на пенсионера на територията на община Добрич остават затворени.

Със заповедта на кмета можете да се запознаете тук

c