Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

В община Добричка ще формират още две паралелки с по-малко ученици

Формиране на самостоятелни паралелки с брой ученици не по-малко от 10 в две училища в община Добричка ще предложи на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/ кметът Соня Георгиева. Предлага се в ОбУ "Добри Войников" в с. Победа да бъде формирана такава паралелка в 8 клас с 14 ученици, а в СУ "Никола Вапцаров" в с. Карапелит - в 11 клас с 11 ученици. От докладната записка става ясно, че са постъпили мотивирани искания от директорите на двете учебни заведения. Към тях са приложени положителни становища на началника на Регионалното управление по образованието.

Посочва се, че за паралелките са осигурени средства в рамките на утвърдените бюджети на двете училища. Предложението предвижда допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените единни разходни стандарти за 2021 година при необходимост да се предвидят при изготвяне на бюджет 2021 г на Община Добричка.

Припомняме, че на заседание на ОбС в края на август бе решено да се формират самостоятелни или слети паралелки с не по-малко от 10 ученици и с по-малко от 10 ученици в 13 училища в общината.

c