Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Отдават под наем чрез търг шест павилиона за тото-пунктове в Добрич

Общинският съвет на Добрич реши да се отдадат под наем чрез публичен търг с тайно наддаване части от имоти – публична общинска собственост за преместваеми павилиони за тото-пунктове с унифициран дизайн. Предложението бе разглеждано и на предишната сесия, но тогава до решение не се стигна.

Досегашните договори за наем са прекратени поради изтичане на срока – те са били сключени през 2015 година за срок от 5 години.

В община град Добрич постъпи заявление от ДП „Български спортен тотализатор“ /БСТ/, в което се изразява интерес да бъде открита процедура за отдаване под наем на същите общински терени, които предприятието досега е ползвало. Имотите са включени в програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2020 година.

Това са шест имота по 15 кв. метра, два с начални тръжни цени от 96,15 лв., 3 по 153.60 лв. и един 230.07 лв. Срокът за отдаване под наем се предлага да бъде 10 години.

Иво Пенчев предложи в решението от формулировката да отпадне израза „за тото-пунктове“, за да може в търга да се включат на общо основание и други участници, не само БСТ, „за да няма състезание само с един кон“. Той посочи, че БСТ е достатъчно мощно предприятие да спечели търга, а така в общината ще влязат повече пари.

В залата бяха изказани мнения, че търг не е нужен и обектите могат да се предоставят на БСТ по Закона за физическото възпитание и спорта. От общината посочиха, че тяхното решение е да има търг.

В крайна сметка решението бе взето, въпреки че имаше гласове „въздържал се“ и „против“.

c