Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Младежите от клуб Интеракт – Добрич със съвети как да се държим в обществото

Младежкият клуб Интеракт – програма на Ротари клуб Добрич – стартира нова инициатива. Младите хора са подготвили поредица от филмчета на тема: "Как да се държим в обществото", които могат да се открият в специален youtube канал.

Ментор на децата от страна на Ротари клуб е Венета Ненкова – културолог и елитен екскурзовод в Рим. Миналото лято те заедно осъществиха инициатива за популяризиране на монументалното и декоративно изкуство на град Добрич сред младежта.

В двете първи видеа са представени основни правила на съвременния етикет. Те ще са от полза на малки и големи в техния житейски път, споделя Венета Ненкова.

Младежи от Интеракт опознават монументалното богатство на Добрич

Младежите обясняват кой се представя първи при запознанство, как се представят непознати, кой и кога целува ръка на жена, кого и как да поздравяваме, кой от коя страна върви на улицата или при слизане или качване по стълбите, кои са удачните и не теми за разговор. Как да се държим на обществени места и какво е недопустимо да се прави, както и кога е задължително да изключваме телефоните си - тези и още много полезни неща за това как да се държим в обществото можем да научим от филмчетата на младежите от Интеракт.

Глобален пикник в градския парк набира добри идеи за бъдещето на Добрич

Предстои да има още 5 епизода - по 1 всяка седмица, каза още Венета Ненкова.

Само преди дни младежите от Интеракт представиха дейността на клуба по време на глобален пикник “Добрич в бъдеще време 5.0”. Събитието бе част от инициативата GlobalDobrich и е петото по рода си.

&t=3s
c