Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на община Добричка заседава днес

Поредното си заседание провежда днес Общинският съвет на община Добричка. Съветниците ще разгледат информация за извършените разходи и получени приходи от такса „Битови отпадъци“ по план-сметката за дейност „Чистота“ за шестмесечието на 2020 година.

В друга точка от дневния ред на сесията ще се дискутира дейността на Добричкия общински съвет и неговите постоянни комисии от конституирането му и първото шестмесечие на 2020 година. Ще бъде представено и изпълнението на решенията на Добричкия общински съвет, възложени на кмета на Общината от началото на мандат 2019-2023 г. и за първото полугодие на 2020 година.

Ще бъдат изслушани доклади за осъществените читалищни дейности в Народните читалища на територията на община Добричка за 2019 година и отчети за изразходваните за читалищната дейност средства за 2019 година.

Общинският съвет ще разгледа молба от жителите на село Черна по повод системни нарушения на водоподаването в селото. Местните хора искат помощ от общината, защото от ВиК не получават такава.

Съветниците ще дискутират и проблем с детската градина в село Ведрина и свързан с нея проект на общината по Програмата за развитие на селските райони.

c