Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

"Патиланците" от Генерал Тошево учиха за разделното събиране на отпадъци

Децата от Лятната академия „Патиланци“ в Генерал Тошво бяха основните герои в образователно събитие с екологична насоченост, организирано от общината и фирма „Екоколект АД“. Проявата предизвика огромен интерес, като децата изслушаха лекция за разделно събиране на отпадъци от опаковки и се запознаха с различните цветове контейнери.

Патиланците показаха завидни знания и познанства в областта, като в допълнение научиха и кои са основните видове отпадъци от опаковки и какви са правилата за правилно разделяне и събиране на отпадъци.

Вниманието на децата беше насочено най-вече към ползите от разделното събиране и личния принос в опазването на околната среда и спасяването на планетата. По време на лекцията се получи интересна дискусия относно пагубното влияние на човека и човешката дейност върху заобикалящата ни среда.

Организаторите на събитието бяха категорични, че опазването на околната среда се превръща в един от най-важните и актуални проблеми на съвременното общество. В днешно време, в условията на глобално замърсяване на планетата и увеличено потребление на природни ресурси, това замърсяване оказва голямо влияние върху здравето и живота на хората, а и не само на тях. Затова е много важно всеки да се бори с него и той да стане глобален социален проблем.

В края на събитието всички деца получиха подарък с известното човече Чичко Тревичко и комплект за рисуване.   

c