Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Протест в центъра на Добрич

„Организирам протеста, защото ми писна от това, което се случва всеки ден, всяка минута, всяка секунда. България си отива. Не може Ахмед Доган да управлява държавата по този долен начин, НСО да го охранява и да хвърляме знамена”. Това заяви пред журналисти Светослав Петков – организатор на протеста, който се състоя тази вечер в центъра на Добрич. В него се включиха десетки добричлии. Забелязани бяха председателят на Общинския съвет и областен и общински лидер на БСП Мая Димитрова, общински съветници от БСП и МК ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН).

Според Светослав Петков основно заради пандемията от коронавурис идва най-тежката зима, каквато не е имало от 90-а година насам. По думите му има тотален крах на собствениците на заведенията, хората са изхарчили луди пари, а сватби отново няма. „Хотелиерите - зле, земеделците – зле, артистите – много зле, всичко е зле. Малкият бизнес не съществува, средна класа почти не виждам, не само в Добрич. Всичко е само олигарси, свръбхогати и бедни”, допълни Петков.

Имаше изказвания срещу високата цена на водата. „20 години съм навън, работил съм в Белгия и Германия, наливаме пари този град да се промени, за благото на децата, за да можем да се върнем - сподели мъж на средна възраст. - Идвам, виждам, че нищо не се е променило и пак заминавам. Това не е нашата държава, трябва да се борим, всички трябва да са на площада”. Според протестираща цялото производство в България е убито. Тя попита какво се произвежда в Добрич и изрази съжаление, че всичко е било разрушено. „Трябва да се изгради икономиката чрез производство, с търговия не става”, категорична бе жената.

„Нека да се борим за Добрич, нека да се борим за България”, призова в края на протеста Светослав Петков. Призова в понеделник да се съберат отново в центъра на града в 18:30 ч.

c