Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

След повече от 20 години ремонтираха пътя за село Гуслар, Тервелско

Извършен е текущ ремонт на пътя Безмер-Гуслар, съобщиха от община Тервел. По този повод кметът на селото Бейхан Кахведжи изрази благодарността на жителите му към кмета на Общината инж. Симеон Симеонов и неговия екип за съдействието на ремонта на пътния участък с. Безмер - с. Гуслар.

Той припомни, че повече от 20 години участъкът не е ремонтиран и беше в изключително окаяно състояние, като създаваше реална опасност за възникване на пътни инциденти.

Село Гуслар, през последните години стана предпочитано за животновъдите и сега в него работят три кравеферми от по 80-100 животни. В селото вече има и единадесет деца, които пътуват до училището и детската градина в с. Безмер. Няколко пчелари също са избрали с. Гуслар, за да разположат там пчелините си. По тази причина, както и поради това, че пътят Безмер - Гуслар бе единственият пътен участък в общината, който беше в изключително тежко състояние, беше възложено изкърпването на едното платно на пътя, което, към този момент,  е достатъчно за осигуряване на проходимост на пътя за транспортни средства до селото – крайна точка за землището на Община Тервел.

През последните дни бе извършен ремонт и на чешмата в селото, който също се осъществи с подкрепата на кмета инж. Симеон Симеонов и неговият екип.

c