Бизнес Водещи новини - дясно Общество

От 18 май отварят и моловете

Организация за отварянето на големите търговските центрове в цялата страна – от понеделник. Това разпореди премиерът Бойко Борисов разпореди. Заповедта ще бъде издадена от здравния министър Кирил Ананиев по-късно днес.

Решението е взето след среща на министър-председателя с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация. На срещата присъстваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните две седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, уточни премиерът.

По време на срещата детайлно са разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Изтъкнат е също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Източник: NOVA

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *