Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Деня на Европа отбелязват в СУ „П. Р. Славейков” в Добрич

Денят, посветен на мира и единството в Европа, ще бъде отбелязан на 9 май в СУ „П. Р. Славейков”, съобщават от учебното заведение.

Учениците от 10 а клас с класен ръководител Елка Митева подготвят видеоклип, посветен на празника на Европейската общност, който ще може да бъде видят и на сайта на училището.

Педагогът Маринела Тодорова и учениците от гимназиален етап, с които тя работи в часовете по немски език, изготвят презентация, в която след много проучвания и изследователска работа ще представят историята и символите на Европейския съюз. Ще разкажат за Европейския парламент и институции, за Хартата за правата на човека и за възможностите за обучение на български студенти в страните членки.

Седмокласниците от класа на Гита Колева отдавна правят своите проучвания за групови проекти на тема „Моите връстници в страните от Европейския съюз“. В нарочно посветен на този ден учебен час ще разкажат за образователните системи в различни страни от ЕС, за видовете училища и как завършват образованието си техните връстници, в частност какво учат по математика в различните етапи и степени на образование.

Учениците от 7 в клас с класен ръководител госпожа Галина Йорданова ще проведат празничен час, посветен на 9 май. Те подготвят също анализ за историческото значение на тази дата за нас и за всички европейски държави. Готвят се и за дебат за мястото на България в Европа и важно ли е да владеем чужди езици и в частност английски език.

Учениците от 6 г клас и техният класен ръководител Искра Керанов, вече са изготвили сценарий и на 9 май ще проведат тържествен виртуален час.

Учениците от 4 в клас с класен ръководител Наталия Георгиева ще отбележат Деня на Европа с виртуална разходка на тема „Да опознаем Стария континент – забележителности в европейските страни“.

Четвъртокласниците под ръководството на Янка Събева, учител по география и икономика, изготвят проекти и рисунки на тема „Единни в многообразието. Единни в борбата с корона вируса“.

Любомира Карнобашка и четвъртокласниците, на които тя преподава по английски език, работят заедно върху мащабен проект – изготвяне на видео с над 50 участници, които ще представят всички държави в Европа и техните национални флагове.

c