Добричка Общество

Видеонаблюдение и асфалтиране на улици в селата на община Добричка през 2020-а

Изразходването на средствата през 2020 година, представляващи 30 процента от отдаването под наем на общински имоти от кметствата и населените места с кметски наместници, беше гласувано днес на заседание на Общинския съвет на Община Добричка. Решението за всяко село е взето на проведено общоселско събрание.

В много от населените места благодарение на тези средства ще бъде изградено видеонаблюдение. Това ще бъде направено в Карапелит, Ловчанци, Лясково, Овчарово, Паскалево, Смолница, Ведрина и други. В Стефаново се предвижда с видеокамери да се контролират нерегламентираните сметища. В Котленци, Овчарово, Божурово и други села се заделят средства LED-осветление.

Голям е броят на селата в община Добричка, сред които Плачи дол, Козлодуйци и други, в които на общоселските събрания хората са решили парите да бъдат изразходвани за гробищните паркове – за почистването им, за направа на порти и огради или осветление. Закупуване на храсторези, машини за косене на трева или сенокосачки е предвидено в селата Бенковски, Лясково, Стожер, Черна, Владимирово, Хитово, Прилеп, Сливенци и други.

На асфалтирането или рехабилитация на улици са заложили в Подслон Стефаново, Царевец, Бдинци, Славеево, Бенковски, Полковник Свещарово и други села.

В Житница с 30-те процента от отдаването под наем на общински имоти ще бъде реконструиран шадраван пред читалището, в Стефан Караджа ще бъде ремонтирана читалищната библиотека. В Овчарово ще бъдат закупени столове за чакалнята на автоспирката и маси и столове за Клуба на пенсионера, който се посещава от мъжете. С нови носии ще се сдобие танцовият състав към читалището в Стефаново. В Стожер ще бъдат закупени строителни материали за полагане на основите на мюсюлмански храм. В Царевец ще бъдат извършени ремонтни дейности в кметството и пенсионерския клуб, а в Божурово – в здравната служба и административна сграда. В Дончево предвиждат средства за издаване на книга за селото.

Изображението е илюстративно

Follow Me:

Related Posts

  1. Mariana Nikolaeva says:

    kakvo e reshenieto za tova v selo Svoboda? nima tam ne se otdavat pomeshteniq pod naem? ne idvat prihodi ot nikude ili nikoi ne iska da vzeme pod rent dori magazina?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *