Култура Образование

Деца и младежи от област Добрич представят смешното в училище в карикатури

За поредна година ще се проведе областният конкурс „Смешното в училище в карикатури”, съобщават от Община Добрич. В надпреварата имат право да участват талантливи деца и млади хора на възраст до 29 години, навършени към 31.12.2020 година. Те ще се състезават в четири възрастови групи:

  • – Първа възрастова група – от 10 до 12 години
  • – Втора възрастова група – 13 до 15 години
  • – Трета възрастова група – от 16 до 19 години
  • – Четвърта възрастова група – от 20 до 29 години

Всеки карикатурист може да участва в конкурса с не повече от 5 творби. Техниката е по избор, творбите е желателно да бъдат в размер 35/ 50 см. Всяка карикатура трябва да съдържа следната контактна информация на участника: трите имена, дата и година на раждане, училище и клас, точен адрес и телефон. Карикатурите трябва да бъдат предадени най-късно до 17 март в Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич, пл. „Стария орех” №1, етаж 2, организатори.

Ще бъдат присъдени предметни награди във всяка възрастова група. Творбите ще бъдат журирани от професионалисти. Резултатите ще бъдат обявени до 27 март на Фейсбук страницата на Младежкия център. Най-добрите карикатури ще бъдат експонирани в изложба на 1 април в централното фоайе на ОМЦ „Захари Стоянов”. Участвалите в конкурса карикатури остават във фонда на Младежкия център и могат да бъдат документирани и използвани за целите му без да се заплащат права и обезщетения.

За контакт: Младежки център-Добрич, тел.: 0884 311 428; 058 602 691, e-mail:info@ycd.bg.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *