Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

"Споделен хляб" подпомогна 450 деца и възрастни в Добрич

Приключи кампанията "Споделен хляб", организирана от фондация „Милостиво сърце” и Клуб за народни танци „Жътвари” в Добрич.

„Щастливи сме да ви съобщим, че бяха подпомогнати 380 възрастни хора и 70 деца. Смело можем да кажем, че кампанията ни обедини много хора от нашия град, като показахме, че можем да бъдем една обединена общност”, споделиха организаторите на кампанията. Тя бе насочена към самотни възрастни хора, деца в неравностойно положение и хора, останали без дом от Добрич и премина под мотото „Да дарим за Рождество”.

Пакети с хранителни продукти и почистващи и перилни препарати получиха потребителите на Домашен социален патронаж, два центъра за социални услуги в Добрич, в които са настанени деца и младежи с и без увреждания, приюта за мъже, както и други нуждаещи се.

„Благодарим на всеки, отделил време и средства, за да покаже съпричастност към каузата ни.
Убедени сме, че само един човек да сме зарадвали за Рождество Христово, само за един човек да сме станали повод за усмивката му, са си стрували усилията ни.
Искаме да ви пожелаем весели и уютни Рождествени празници! Нека всеки от вас да бъде заобиколен от хората, които са скъпи на сърцето му. В това е смисъла на празника, да покажем внимание и обич на хората, които обичаме и да се погрижим и за тези, около нас, които са в нужда. Нека Бог ви дари с мир и любов!”, споделиха организаторите.

Кампанията „Споделен хляб” започна на 2 ноември и продължи до 15 декември. Събрани бяха тонове хранителни продукти и почистващи и перилни препарати. Дарителите са училища, детски градини, фирми, всички клубове за народни танци в Добрич, граждани. Във всеки един пакет за възрастните хора е поставено по едно плетиво – шапка, шал или терлици. Те са предоставени от софийската фондация „Има начин”. Организацията от 7-8 години осъществява подобни инициативи, има центрове в цялата страна, в които посетителите им се занимават с плетене, кампанията им се нарича „Изплети топлина”.

Кампанията „Споделен хляб” се организира за втора поредна година, през миналата тя бе инициирана от Клуб на народни танци „Жътвари” с ръководител Мая Бърдарова. Тази година обединихме усилията си и се получи нещо много мащабно, сподели председателят на фондация „Милостиво сърце”.

c