Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Дарители от Германия зарадваха деца и възрастни от Добрич

Две жени от Германия стоплиха сърцата на деца и възрастни от Добрич.

Мирена Бек и Каролине Траутман организираха и доставиха дарение, което достигна до няколко социални услуги, сред които Дома за медико-социални грижи, Центъра за обществена подкрепа към БЧК, болницата. Днес те зарадваха настанените в Дома за стари хора.

„Както много добричлии, Мирена Бек живее и работи в Германия от дълги години и също така си идва в Добрич само през лятото, когато времето е хубаво и всичко изглежда по-цветно и розово. Тъжно събитие - смъртта на обичната й баба, я връща тук през зимата. И тя вижда, че "картинката" е по-различна. Хората са по-умислени, разходите по-големи, а нуждаещите се от помощ - много.
Връща се в Германия и един въпрос на нейната приятелка я мотивира да помогне. Каролине Траутман работи в детска градина, в която децата благотворително изпращат плюшени мечета за Коледа на други деца от Балканските страни.
"Как се пише на български Весела Коледа?" е въпросът на Каролине, който дава идеята и старта на една благотворителна акция. В рамките само на две седмици двете жени събират от добри хора, близки приятели и познати дрехи, спално бельо, завивки, препарати, играчки, сладки коледни лакомства, различни консумативи и стоки от първа необходимост“, споделят от Дома за стари хора.

Домуващи там са получили днес дрехи, спално бельо, различни консумативи, коледни вкусотии и още много подаръци и различни празнични радости.

„А, ние им подарихме по едно красиво пано за спомен и в знак на благодарност. Мирена Бек и Каролина Траутман, благодарим Ви мили момичета, за добрината и радостта, която ни донесохте! Пожелаваме Ви здраве и много коледни чудеса!”, споделят от Дома за стари хора.

c