Водещи новини Общество

Жена предостави дома си на семейството на починалото дете от с. Кардам

Жена от с. Кардам предостави къщата си на многодетното семейство, чието 9-годишно момче почина, а другите пет деца бяха лекувани в болници във Варна и Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич организаторът на кампанията за подпомагане на семейството Вили Димитрова от Генерал Тошево. Тя разказа, че къщата е в съседство на дома почернените близки на момчето. Има четири стаи, баня и тоалетна, топло е, разполага с всички удобства за отглеждане на децата.

Организаторите на кампанията обмислят как да ремонтират дома на многодетното семейство, но решение ще вземат когато бъдат набрани достатъчно средства или фирми дарят необходимите строителни материали. Както вече писахме, три семейства от Добрич заявиха, че ще участват в изграждането на къщата с доброволен труд.

За набиране на средства в подкрепа на семейството е разкрита банкова сметка от Сдружение «Родители, обединени за децата». Приемат се и топли дрехи и обувки, спално бельо, домакински електроереди и пакетирани хранителни продукти. Ако дрехите и обувките се окажат в повече, ще бъдат дадени на други нуждаещи се деца, сподели организаторката на кампанията. Децата от многодетното семейство са три момичета на 4, 7 и 11 години и две момчета на 5 и 13 години.

Вили Димитрова разказа, че пратки пристигат от цялата страна. Най-много са от Бургас, където момиче на име Емилия е организирало кампания сред близките си. Има дарения и от Варна, Севлиево, София и много други населени места.

Който желае да помогне с парични средства, може да го направи по следната сметка:

  • Уникредит Булбанк
    • IBAN BG63UNCR70001523665721
    • BIC UNCRBGSF
  • Сдружение «Родители, обединени за децата»
  • Основание: Дарение за децата в Кардам
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *