Новини

Седем обекта в Област Добрич са номинирани за Годишните награди в туризма

Седем обекта на територията на Добричка област са сред номинираните за четвъртите Годишни награди в туризма 2019. Електронното гласуване започна днес, онлайн вотът ще определи носителите на призовете в 16-те категории на конкурса.

Номинираните обекти от областта са в категорията Изборът на Българите. В град Добрич това са Дом-паметник “Йордан Йовков” и Художествената галерия, в Балчик – Архитектурно-парков комплекс “Двореца” и Университетска ботаническа градина, в Каварна Археологически резерват “Калиакра” и Историческият музей, в с. Оброчище – култовото място Текето. Номинирана е и публикация в художествената категория Туризъм в България за 2019 г,. в интернет блог, свързана с нашия край. Това е „От Калиакра до Дуранкулак – Една пролетна разходка по Северното Черноморие” на Андрей Андреев – andrey-andreev.com.

Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Състезанието в това издание на наградите ще е много оспорвано. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са близо 100, разпределени в 6 професионални категории, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Най-много участници – 19, ще се надпреварват за приза в категория „Туристическо събитие“. За награда в категория „Туристическа атракция/ обект и устойчивост на инвестицията“ ще се борят 15 кандидати. Сериозен е интересът и към категориите „Специализиран туризъм“ и „Иновация“, където участниците са съответно 6 и 7. Общо 18 общини подадоха документи за участие в специално предназначените за тях категории.

За златните статуетки в 5-те художествените категории – радио, телевизия, печат, онлайн медия и блог, ще се състезават 26 кандидати. В тазгодишното издание надпреварата ще е най-оспорвана при онлайн медиите, където има най-много участници.

Може да гласувате за финалистите до 6 декември 2019 г. на www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *