Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Показват действия при земетресение и пожар в училище в община Добричка

Показно занятие за изпълнение на Плана за защита при бедствия на пребиваващите ще проведе Община Добричка на 25 октомври в СУ „Н. Й. Вапцаров” в село Карапелит. То е част от дейностите, заложени в годишния план на училището.

Сред целите да комплексното занятие е да се проверят на практика знанията и уменията на учениците, учителите и помощния персонал за действия в сложна обстановка, да се изградят практически навици и умения за организирано и без паника напускане на сградата при земетресение и пожар. Ще бъдат проведени спасителни операции и оказване на първа долекарска помощ. В занятието ще вземат участие екипи на основните съставни части на единната спасителна система – на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич и Районна служба „ПБЗН”.

В 10 часа ще бъдат обявени земетресение и възникнал от това пожар. Всички ученици, учители и служители организирано ще напуснат сградата по указания евакуационен план. Ще последва проверка на класовете и демонстрация на гасене на пожар и оказване на първа помощ на изведените пострадали ученици.

Гости ще бъдат кметът на Община Добричка инж.Тошко Петков, представители на Общинската администрация, на Регионалното управление по образованието и всички  директори на училища и детски градини от общината.

c