Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

2 700 лева събраха в ОУ „Хан Аспарух” за приковано на легло момиче от Добрич

2 701 лева са събрани в ОУ „Хан Аспарух” в Добрич в подкрепа на прикованата на легло Ева и майка й Надежда, съобщи за Про Нюз Добрич началният учител Дияна Георгиева. „Учениците, родителите и учителите в ОУ „Хан Аспарух” сме с големи сърца”, посочи тя. Предстои средствата на бъдат предадени на Надежда Георгиева.

Както вече съобщихме, в навечерието на първия учебен ден учителите от ОУ „Хан Аспарух” призоваха родителите и учениците да не купуват цветя, а да дарят предвидените средства за майката и дъщерята, за да ги подпомогнат. На 16 септември на входа на учебното заведение бе поставена дарителска кутия със снимки на Ева – преди и сега. По желание на родители и учители, които не успяха да се включат в инициативата в първия учебен ден, средства с кутията се набираха и вчера.

След зверска катастрофа, едва 13-годишна Ева от Добрич е прикована на легло. Вече почти 8 години за нея се грижи майка й Надежда Георгиева, която също е в тежко здравословно състояние. Трагедията застига семейството на 23 октомври 2011 година. При удара бащата на Ева загива на място, а тя е с тежка черепно-мозъчна травма. Следват множество операции, но момичето остава на легло и е неподвижно. Ева не може да говори, комуникира с Надежда с мигане на очи. Чува и разбира всичко, но най-тежко за майката е, че не може да й помогне. Лекарите от години са отписали младото момиче. Но Ева не се предава и продължава с крехкото си тяло борбата за всяка глътка въздух и ден живот. Майката Надя, вследствие на големия стрес, прави инсулт и й е извършена мозъчна операция.

c