Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Над 100 настоящи и бивши първокласници посрещнаха училищата в Каварна

На 16 септември, с трепет и вълнение, 100 деца прекрачиха за пръв път прага на трите училища в Каварна - ОУ „Йордан Йовков“, СУ „Стефан Караджа“ и ПЗГ „Климент Арк. Тимирязев“. По традиция, по-големите ученици въведоха към класните стаи, довчерашните малчугани, играли безгрижно и на воля край морето. Празнична програма с поздравления, пожелания, стихотворения, танци и мили думи бяха подготвени за началото на новата учебна година, от ръководствата и официалните гости на каварненските учебни заведения.

Училищните тържества бяха уважени от кмета на Община Каварна Нина Ставрева, зам.-кмета Митко Недев, служители от администрацията, Йордан Стоянов-общински съветник, Пенко Георгиев – директор на Исторически музей-Каварна, директори на детски градини, членове на училищни настоятелства, учители, ученици и родители.

„Поздравявам Ви по повод първия учебен ден. Ден, в който училищният звънец събира отново в училищния двор стотици усмихнати очи, устремени към дома на знанието! Ден, изпълнен с много емоции, трепет и вълнение. Това е денят, в който всички ние се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището. То винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания, сила и авторитет.“ - думи, с които кмета на крайморската община поздрави учениците и гости при откриването на новата учебна година в град Каварна.

Изключително задушевно и емоционално беше събитието и за бившите ученици на ПЗГ „Климент Арк. Тимирязев“, които преди 60 години, по същия начин са се вълнували, прекрачвайки за първи път прага на сегашната Професионална земеделска гимназия.

c