Добричка Образование

Детска академия за толерантност с малчуганите от община Добричка

За 722 деца в предучилищна възраст, от 30-те детски градини в община Добричка, са организирани културно-образователни дейности по проект „Детска академия за толерантност в община Добричка“, съобщиха от административния пресцентър.

Общата стойност на проекта е 471 708,00 лева, като 85% (400 951,80 лева) са средства от ЕС и 15% (70 756,20 лева) национално финансиране.

В подкрепа на заниманията са били закупени дидактични материали, помагала, занимателни книжки за развитие на фината моторика, декори за детски куклен театър, костюми за драматизация, творчески комплекти за шиене и плетене, народни носии за момиче и момче и други помагала и материали.

В детските клубове по интереси и в заниманията за допълнително обучение по български език за деца, за които той не е майчин са обхванати общо 722 деца в предучилищна възраст, като 656 деца са от маргинализирани общности (включително роми). В края на проекта 577 деца от етническите малцинства (включително роми) успешно са интегрирани в образователната система.

Проекта „Детска академия за толерантност в община Добричка“ е реализиран в партньорство с 30-те детски градини на територията на общината и Сдружение Бизнес Агенция. Със свое Решение от 26 март 2019 г., Ръководителят на Управляващия орган на Оперативната програма е одобри допустими разходи, на база подадени отчетни документи, за извършване на окончателно плащане.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *