Образование

Ден на Европа и самоуправлението в СУ “Д. Талев” – Добрич

И през тази година, на 9 май. ученици и учители от СУ „Димитър Талев“ отбелязаха по традиция  Деня на Европа и Деня на ученическото самоуправление.

Духът на единството, разбирателството, толерантността, взаимопомощта ярко пролича по време на работната среща по международния проект „Популяризиране на изкуството“, в който участват и училища-партньори от Полша, Естония, Латвия, Португалия и Словакия, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

По локалната училищна телевизия е била излъчена презентация за Европейския съюз, подготвена от ученици от Училищния ученически съвет. Чрез нея талевци са получили допълнителна информация за историята, структурата и идеалите на Европейския съюз.

Като част от Деня на ученическото самоуправление, с огромно желание, най-отговорните и амбициозни ученици от прогимназиален  и гимназиален етап се се докоснали до задълженията и отговорностите на ръководството на училището. Традиционно на този ден, ученици заемат местата на своите преподаватели и провеждат уроците по български език, литература, история, математика биология, физика, химия,  изобразително изкуство и физическа култура и спорт. В училищната администрация също са получили подпомагане от страна на учениците, заемали постовете на секретари, библиотекари, системни администратори. Дори помощник-медицинските сестри и охранителите са гледали отстрани, как се справят техните младежки аналози.

“Инициативите за Деня, утвърждават желанието учениците да се приобщават към европейските ценности, сами да организират живота си в училище, дори да бъдат част от неговото управление”, подчертаха със задоволство гордите училищни ръководители.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.