Каварна Общество

Обновяването на градската среда обсъди със студенти кметът на Каварна

Студенти от “Икономически университет” – Варна посетиха община Каварна, за да се запознаят с потенциалa на града, структурата на общинска администрация и  възможностите за развитие. Групата от 21 студенти бе водена от гл. ас. д-р Анна Господинова  и гл.ас.д-р Севдалина Христова при Катедра “Икономика и управление на строителството”, съобщиха от общинската администрация.

Срещата бе открита от кмета Нина Ставрева.

Студентите от специалностите “Строителен бизнес и предприемачество” и “Недвижими имоти и инвестиции“ отправиха въпроси и към главния архитект Камен Жейнов.

Дискутирани бяха обновяването на градската среда и централната градска улица.

По време на открития разговор студентите от Варненския икономически университет проявиха интерес към туристическия отрасъл и богатата културна програма на града.

“Община Каварна съдейства активно за развитието на младите специалисти и дава възможност на студентите да се запознаят с работния процес в администрацията. Пример за добра практика в тази сфера са стажовете на студенти от Икономически университет – Варна в Общината”, посочи г-жа Ставрева.

Община Каварна представи на младите гости и Исторически музей-Каварна, експозиция „Добруджа и морето“ и Етнографската къща.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.