Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

1600 жени получиха цвете в градския автобус в Добрич. Честит 8 март!

Рано сутрин е, град Добрич се събужда и всеки тръгва по своя път, някои на работа, други на пазар. В автобус 304 на фирма „Градски транспортсе качва Георги Василев, шофьор в дружеството, и потегля по познатия маршрут, но този път е различно. До шофьорското му място има 150 карамфила. Така е при още десетки негови колеги.

За втора поредна година от общинското  транспортно дружество решават да зарадват своите пътници на Международния ден на жената 8 март. Миналата година са раздали 500 цветя, а тази са закупили 1600. 

На спирката чака Тони Гочева, запътила се е към работата си и не очаква как ще бъде посрещната рано сутринта. Качва се в автобуса, а там Георги, освен билетче, й подава и красив карамфил.

Пред Про Нюз Добрич Тони сподели, че за първи път получава цвете в автобуса и е много приятно изненадана. Смята, че жените имат нужда от подобни жестове, да им започне деня с цвете и така да продължи – цветен. През целия път Тони не свали усмивката от лицето си.

Cебает е станала рано, отишла до магазина, взела си е красиво цвете в саксия, за да усмихне и този си ден. Качва се в автобуса, за да се прибере у дома, но неочаквано за нея е посрещната с цвете и в автобуса.

Не можа да скрие емоцията си и сърдечно благодари на Георги Василев за топлото посрещане. Споделя, че напоследък почти не очаква подобен жест. Преди време децата са й подарявали цветя и дарявали с любов на този празник, но те вече не са в Добрич. Себает смята, че жената трябва да се почита с цвете.

Управителят на Градски транспортКатя Петкова също е щастлива, защото знае, че днес много жени са останали усмихнати и са си прекарали позитивно времето в градския автобус. Следващата година иска да зарадват още повече дами за празника им.

 В дружеството работят 12 жени, като 4 от тях са в администрацията, 4 са контрол за спазване правилата в градския транспорт, а 3 са в диспечерския център. Традиционно те също са си организират комплимент.

 Вече е 8:15 ч. Цветята в автобуса са раздадени, а шофьорът  Георги Веселинов е видял поне 150 усмивки в днешния ден. Какво по-зареждащо?

c