Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

16 500 лева дари Ротари клуб Добрич за проект „Светулка“ в МБАЛ Добрич (СНИМКИ)

Тази вечер по покана на Ротари клуб Добрич Варненската държавна опера представя оперетата на Имре Калман „Царицата на Чардаша“

Ротари клуб Добрич дари 16 500 лева в подкрепа на проект „Светулка“ на Фондация „За доброто“ и „МБАЛ-Добрич“ АД. Парите бяха събрани със закупуването на билети за Благотворителен концерт, който в този момент представя от Варненската държавна опера с оперетата на Имре Калман „Царицата на Чардаша“.

Дарените средства са ще подпомогнат закупуването на необходимо медицинско оборудване и осигуряване на подходящи условия за лечение и възстановяване на малките пациенти в областния град.

“Това, което се случва тази вечер е паметно за нашия град. Благодаря, че ви има. Благодаря, че сте обединени около тази изключително благородна кауза, а именно здравето на нашите деца”, обърна се към гостите в препълнената зала на Драматичен театър Йордан Йовков директорът на Многопрофилната болница в Добрич д-р Георги Желязков.

Стартира благотворителната кампания за ново детско отделение в Добрич по проект "Светулка" 

Ръководителят на най-голямото лечебно заведение в областта съобщи, че “сме почти на последната крачка от финансирането на проекта”. Когато бъде събрана цялата сума от 500 000 лева дейностите по изграждане на обновено Детско отделение ще започнат.

“Казват, че няма по-благородна кауза от детското здраве, така че съм много щастлив, че тази година от Ротари клуб Добрич се обединихме около тази кауза”, каза председателят на хуманитарната организация в Добрич Виктор Генчев.

Мащабът на самия проект прави благотворителната вечер още по-значима, а проектът е с изключителна важност за града и би подобрил осезаемо качеството на детското здравеопазване в Добрич, допълни той.

Дадоха старт на проект "Светулка" в МБАЛ Добрич за ново детско отделение (СНИМКИ) 

Проектът за обновяване на детското отделение към болницата, около който се обединяват клубът и гражданите на Добрич, цели да даде на болните деца усещането за свобода, светлина и най-вече надежда, чрез максимално доближаване на болничната среда до домашната. Наред с промяната в пространството, проектът предвижда и промяна на отношенията между лекари, пациенти и родители. Това включва обновяване на отделението, така че да предразполага към по-добра грижа и социален контакт за децата, по-добри условия за работа на лекарите и намаляване безпокойството на родителите чрез непрекъсната комуникация.

Благотворителното събитие се провежда в Драматичен театър „Йордан Йовков“. Режисьор на постановката е Видин Даскалов, диригент Димитър Косев, а възстановката е дело на Александър Мутафчийски. В спектакъла участват оркестърът, хорът и балетът на Операта.

Сцената в Драматичния театър е на две нива, а оркестърът под актьорите, които представят „Царицата на Чардаша“.

c