Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

„Звукът на музиката“ огласи Софийската опера

С продължителни аплодисменти и викове „Браво“ от страна на публиката бе изпратено първото представление на „Звукът на музиката“. Премиерата на 3-часовия бродуейски мюзикъл бе тази вечер в Софийската опера и балет. 
Това е поредното заглавие, което режисьорът Уест Хайлър поставя у нас – след „Авеню Q“  и „Спондж Боб“ в Кукления театър, „Шрек“ – в Софийската опера, „Книгата на мечтите“ – в НДК.
„Звукът на музиката“ е по музика на Ричард Роджърс и текст на Оскар Хамърстайн II, по едноименната книга на Хауърд Линдзи и Ръсел Краус.
Сюжетът се основава на мемоарите на Мария фон Трап от 1949 г. – „Историята на певците от семейство Трап“. Действието се развива в Австрия, в навечерието на Аншлуса през 1938 г., Мюзикълът разказва историята на Мария, която приема работа като гувернантка в голямо семейство, докато решава дали да стане монахиня. Тя се влюбва в децата и в техния овдовял баща – капитан фон Трап. На него му е наредено да приеме служба в германския флот, но той се противопоставя на нацистите. Той и Мария решават да избягат от Австрия с децата.
Много от песните в „Звукът на музиката“ са станали стандарти, включително Do-re-mi, My Favorite Things, Edelweiss, Climb Ev'ry Mountain, както и едноименната заглавна песен – The Sound of Music.
/следва



 

 
 


 
 

Вижте тази публикация в Instagram.

 


 
 
 


 
 


 
 
 



 
 

Публикация, споделена от Bulgarian News Agency (BTA) (@bta.bg)

c