Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

„Есетере“ посрещна младежи от Центъра за настаняване от семеен тип в Добрич

„Есетере“ посрещна младежи от Центъра за настаняване от семеен тип в Добрич. Посещението е организирано съвместно с екипа на менторската програма „Стъпка по стъпка“. Част от дейностите й е да се покаже на децата, лишени от родителска грижа, животът извън институцията, да се предоставят възможности за общуване с хора от непознати сфери, да се срещнат различни норми на поведение.

В приятелска среда, след обиколка на производството и забавни минути в лабораторията, служители на фирмата разказаха на гостите за житейския си път и за работата си в Есетере България.

 Менторската програма „Стъпка по стъпка“ съществува по инициатива на Есетере България от 2018 г. и се финансира от фондацията Дотера Хийлинг Хендс и дружеството на Дотера в Европа. Целта на програмата е да подпомага пълноценно развитието на децата и младежите настанени в ЦНСТ Добрич, които са лишени от родителска грижа. Програмата се реализира чрез помощта на седем доброволци и трима координатори от Добрич и НПО „ Черноморски Център за Развитие“.

Координаторите и доброволците с помощта и съдействието на ръководителите в ЦНСТ провеждат ежеседмични ателиета за децата, организират спортни и други дейности извън институцията, подпомагат учебния процес и насърчават децата и младежите да се справят с предизвикателствата, да развиват своите умения за самостоятелен начин живот.

c