Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Арх. Нежля Амди-Ганева води листата на „Алианс за права и свободи‘‘ – АПС в Добрич

Листата на КП „Алианс за права и свободи‘‘ – АПС за област Добрич беше регистрирана днес от Рушен Риза, бивш депутат от Добрич, който с решение на Централното оперативно бюро на ДПС, на което присъства и почетният председател на партията д-р Ахмед Доган, беше избран за временно изпълняващ длъжността председател на Областен съвет на ДПС.

„Листата на КП „Алианс за права и свободи‘‘ – АПС за област Добрич е водена от Арх. Нежля Неджати Амди-Ганева, която над 20 години е сред нас, минала е през всички етапи а развитие на един млад политик – от младежката организация, общинското ръководство, общински съветник в Община град Добрич. Тя е доста шлифован и опитен политик и експерт. Така че ние се гордеем с нашата листа, амбициозни сме на тези избори, които няма да бъдат лесни“, каза пред журналисти Рушен Риза.

По думите му идеята е Нежля Амди-Ганева да стане един достоен представител на Добрич в българския парламент.

„Листата ни е млада, амбициозна. Съставена е от инженери, бизнесмени, архитекти“, подчерта той.

Във връзка със ситуацията в Движението той коментира, че „Ние, като ДПС, винаги сме били известни с това, че имаме пряк контакт с нашия избирател. Сега повече трябва да разясним на хората ситуацията, в която сме попаднали“.

„На шега казвам, че, когато през 1984 година ме питаха как се казвам, отговарях „Рушен“. Когато през 1985 година ме питаха, аз пак отговарях „Рушен“, но ми отговаряха – „Не, по документи си Румен“. В момента ситуацията стана такава – ние сме ДПС, а по документи сме АПС, по независещи от нас причини и различни обвързаности в България, за съжаление. И, както казва нашият почетен председател, на тези избори ние ще се борим демокрацията и свободата да победят. Ние сме били известни с това, че още със създаването сме се борили за правата и свободите на всички български граждани, но най-вече за онеправданите малцинства от последните години на комунистическия режим. Така че, това ще ни е мотото пак – ние ще се борим за демокрацията и свободата“, подчерта Рушен Риза.

В кампанията ще разчитат на директният контакт с избирателите – срещи лице в лице, до всеки дом.

„Ще водим позитивна кампания, от врата на врата, както сме я водили винаги. Нашият избирател е интелигентен, умен, вижда каква е ситуацията. Относно ДПС – ние сме ДПС, заедно, начело с Ахмед Доган, след изборите отново ще говорим по тази тема“, добави арх. Нежля Амди-Ганева.

Листата на КП,, Алианс за права и свободи‘‘ – АПС за област Добрич

1. Арх. Нежля Неджати Амди-Ганева Завършила е Варненски свободен университет ,, Черноризец Храбър‘‘ в град Варна, специалност Архитект. Работи по специалността си като Главен Архитект в община Крушари. Трети мандат Общински съветник от ДПС в Община Добрич. Общински председател на  ДПС-Добрич. Омъжена с две деца.

2. Мехмед Хасан Расим е общински председател на ДПС-Балчик. Бил е кметски наместник в с. Кремена общ. Балчик. Общински съветник от ПП ,,ДПС‘‘ в община Балчик. Семеен с едно дете

3. Денис Бехат Нихат завършил е Технически университет Варна “ Инжинер по автоматика” в момента е младежки председател на ДПС-Крушари и се занимава със земеделие.

4. Емре Гюнер Абил на 23 години, завършил е Висше образование в гр. София  Кино и Телевизия със специализация монтаж. Участвал е стажантската програма на ,,БНТ‘‘ като монтажист и се занимава с Ютюб .

5. Селин Сезгинова Исмаилова Завършила е Медицински университет гр. Варна. Работи като медицинска сестра в МБАЛ-Добрич Ортопедично отделение.

6. Абил Исмет Абил е общински председател на ДПС- Тервел, дипломиран в Русенски университет със специалност “Електроенергетика и електрообзавеждане”, занимава се с частен бизнес. Семеен с две деца.

7. Гизем Несрин Ахмед  Магистър по Начална и предучилищна  педагогика, работи като учител в Детска градина и общински съветник от ДПС  в община Крушари.

8. Ипек Керимова Исмаилова 21 години от град Добрич. В момента е студентка в Икономически университет – Варна със специалност "Мениджмънт".

9. Нурсевен Фаредин Адил е от село Безмер и е общински председател на МДПС-Тервел

10. Илхан Юсеин Мюстеджеб Завършил е Висше Технически Университет в град Варна, втори мандат е Кмет на община Крушари. Женен с едно дете.

c