Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Заря, фолклор и духова музика - Два дни село Сенокос ще празнува

Още на първи юни започват празненствата около традиционния събор на Балчишкото село Сенокос. Съборът е на празника на селото - 2 юни, когато има музика и забавление в центъра, а на предния ден програмата е много пъстра - започва в 19:00 часа с концерт по повод Международния ден на детето и местния празник.

В програмата 1 юни участват местните Детска градина "Мир", Основно училище "Георги. С. Раковски" и самодейци от Народно читалище “Христо Смирненски 1941 г.”. Гост-изпълнители са Професионален фолклорен ансамбъл “Добруджа” с гл. худ. р-л Стоян Господинов и Градски духов оркестър Добрич с диригент Стоян Монов.

Програмата ще завърши с празнична заря.

Освен богатата концертна програма, за жителите и гостите на селото са предвидени фестивални атракциони, както и търговски сергии с всевъзможни неща, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на село Сенокос Красимир Георгиев.

На съборът на 2 юни ще бъде отдадена почит към за­ги­на­ли­те за сво­бо­да­та на Бъл­га­рия точно в 12,00 часа, след това програмата за празника на село Сенокос ще продължи с музика и забавления за всички.

c