Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Започва приемът на заявления за прием в общинските детски градини и ясли в Казанлък

Кандидатстването за прием на деца в общинските детски градини и ясли в Казанлък започва от 5 ануари, съобщават от местната администрация в официалната си фейсбук страница. Системата за регистрация на заявления за електронен прием ще бъде отворена до 17 ануари, а на 19 ануари ще бъдат обявени резултатите от класирането. 
Регистрация на заявление за кандидатстване за детска градина, за яслена група и за детска ясла може да бъде направена онлайн на официалната страница на системата за централизирано електронно класиране. Там могат да бъдат разгледани и пълните графици за дейностите през годината, правилата за прием, свободните места за всяко класиране, както и резултатите от класиранията. 
От администрацията напомнят, че всички регистрирани заявления през 2023 година вече не са активни и е необходимо да бъдат регистрирани нови такива. За улеснение на родителите през настоящата година приемите за дневните детски ясли са завишени от девет на десет през годината, като е заложен прием и през месец февруари. Девет остават приемите за детски градини за календарната година. 
На територията на град Казанлък има общо 14 общински детски заведения, сочат данните в системата за централизирано електронно класиране. Детски градини и ясли децата могат да посещават и в 15 населени места в общината. 

c