Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Залите за танци, тренировки и фитнес отварят отново на 4.02

"На 4 февруари, когато в клас ще се върнат учениците от 5 до 12 клас - ще отворим и залите за извънкласни дейности. Образованието и културата са изключително важни за съхраняването на психическото здраве на децата. Данните за разпространението на вируса у нас са обнадеждаващи, можем да направим този компромис. Както и досега - ще следим внимателно ситуацията и ще взимаме гъвкави решения. "

Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното си посещение на строящите се обекти в гр. Сливница

"От 4 февруари освен учениците от 5 до 12 клас да учат присъствено, ще пуснем и залите да танцуват, тренират и да се забавляват децата", каза премиерът при визитата си в младежки център за извънкласни дейности в гр. Сливница.

Над 1000 деца ежеседмично практикуват най-различни извънкласни дейности в основно ремонтираната сграда на бившия военен клуб в Сливница. Инвестирахме сериозно в културата и образованието през изминалия мандат и резултатите са налице. Близо 2,4 млрд. лв. сме отпуснали на сектор "Образование" през последните 4 години, а бюджетът за култура е двойно по-голям в сравнение с 2010 г."

Малко по-късно премиерът потвърди, че освен залите за извънкласни форми, ще бъдат отворени и фитнес центровете.

"Ще се видя с ресторантьорите, да видя какво може да се направи. Важно ни е за хората, които работят там. И те са ни толкова мили, но на везната поставяме на първо място здравето, след това образованието и културата. ".

Противоепидемичните мерки в страната ще са в сила до 31 януари

През последната седмица на януари, правителството предстои официално да обяви ще бъдат ли продължения противоепидемични мерки в страната, както и до кога. Според актуалната заповед на здравния министър, срокът на настоящите противоепидемични мерки изтича в края на януари.

c