Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Задържаха двама край Каварна за 36 грама метамфетамин

Общо 36,67 грама метамфетамин бяха открити на 7 декември, в хода на специализира полицейска операция край Каварна. В района на КПП Топола по главен път I-9, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 45-годишен мъж, информират от ОДМВР Добрич. Направен му е тест за употреба на наркотични и упойващи вещества, който отчел положителен резултат за метамфетамин.

В ръчна чанта, собственост на водача, е намерена бучка бяло вещество с тегло 15,36 грама, реагиращо на метамфетамин. При извършената проверка на пътника в автомобила, мъж на 42 години, е открито бяло вещество с тегло 10,69 грама, реагиращо също на метамфетамин.

При последвалото издирване и следствени действия в търговски обект, стопанисван от шофьора на автомобила, са установени два плика с бяло вещество с общо тегло 10,62 грама и електронни везни.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава по описа на РУ МВР Каварна.

c