Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

За постоянно в ареста остават двама от задържаните за наркооранжериите край Тервел

Районният съд в Тервел уважи като основателни исканията на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, привлечени към наказателна отговорност за отглеждане и държане на марихуана, и ги остави в ареста, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Разбиха две наркооранжерии и иззеха 221 саксии с канабис край две села в област Добрич (СНИМКИ)

К.Н. (32 г.) и И.И. (45 г.) бяха задържани за срок до 72 часа, след като на 31 май 2024 година, в хода на специализирана полицейска операция, е установена съпричастността им към функционирането на две оранжерии, добре оборудвани и пригодени за отглеждане на канабис.

По време на процесуалните действия, са претърсени общо девет обекта – имоти в област Добрич и леки автомобили, използвани от обвиняемите. Иззети са общо 221 саксии с растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на развитие, както и високотехнологичното оборудване. Открито е и помещение, пригодено за сушилня, откъдето са иззети 2 кг суха тревна маса.

По делото е привлечен към наказателна отговорност и собственикът на един от имотите – В.В. на 68 години, на когото е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Определенията на съда подлежат на въззивна проверка от Окръжен съд – Добрич.

 

c