Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

За поредна година жителите на град Шипка се обединиха в кампанията под надслов "Да пуснем Коледа в душите си"

За поредна година всички жители на град Шипка се обединиха в кампанията под надслов "Да пуснем Коледа в душите си", съобщи за БТА кметът на населеното място Василка Панайотова. Инициативата е в помощ на възрастни и самотноживеещи хора. 
В рамките на кампанията бяха дарени и раздадени 50 пакета с храни за техните празнични трапези- брашно, боб, леща, олио, плодове, консерви, макарони, сладкиши и други. "Този ден е свидетелство, че когато се обединим в името на доброто, когато подарим надежда, радост и усещане за споделеност на празника, сбъдваме коледното чудо. Няма нищо по- ценно от една топла прегръдка и жест на внимание за възрастния човек в очакване на светлите празници", каза Панайотова. От името на екипа на кметството тя благодари на всички, които са закупили продукти и са се включили в ежегодната кампания. Василка Панайотова пожела на съгражданите си да бъдат здрави и благословени, а Господ да закриля семействата им. Тя изказа специални благодарности на семейство Стефка и Валентин Додови, семейство Десислава и Бончо Христови и семейство Теодора и Александър Николови, които активно са участвали в кампанията с много продукти.
Василка Панайотова съобщи още, че на 27 декември в Шипченския манастир " Рождество Христово " ще бъде отслужена Света Божествена литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Тя прикани всички жители на града да вземат участие в службата.  

c