Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

За първи път в Добрич ще се проведе турнир по ментална аритметика „AMACup“

Добрич ще е домакин на второто издание на турнира по менталната аритметика „AMACup“.
Това е първия по рода си такъв турнир, който ще се състои в Добрич, съобщават организаторите.
Първото издание на турнира бе проведено в края на миналата година в Пловдив, а участниците бяха над 120 деца от цялата страна. Сред тях и повече от 30 деца от Добрич, които извоюваха призови места във всички категории и нива, в това число във впечатляващи „битки“ пред публиката в аулата на Аграрен университет Пловдив.

Турнирът „AMACup“- Добрич’24 ще се състои на 22 юни в концертна зала „Добрич“ с начален час 10:00 ч. и ще е под патронажа на кмета Йордан Йорданов. Това ще е еднодневен формат, с максимален брой участници – 200, който отново ще събере деца от цялата страна и ще е със свободен достъп за зрители.

Поканата за участие е към всички школи/брандове, които работят по методиката, тъй като регламента позволява на децата да покажат своите знания и умения, без от значение да са спецификите в обучението на различните школи.

Водещ на събитието ще бъде комикът Паскал Паскалев.

Участието в „AMACup“ – Добрич’24 изисква предварителна регистрация и от днес тя вече е възможна, като всички които се вълнуват от събитието могат да получат повече информация на официалната страница на турнира - https://www.facebook.com/AMACupTurnirMentalnaAritmetika    

 Впечатляващите умения на деца от 6 до 16 г., които ще се борят за призовите места и специалната категория Анзан-Pro”- за деца, които вече са завършили своето обучение, но продължават да развиват себе си, превръщат това събитие в добър пример за деца и възрастни. Всеки зрител, съвсем нагледно, ще получи яснота за същността на тази много интересна методика за развитие на мозъка.

c