Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Второкласници от шуменско училище гостуваха на връстниците си от разградското Средно училище „Христо Ботев“

Средно училище „Христо Ботев“ в Разград бе домакин на междуучилищна среща по Националната програма „Занимания по интереси“ на тема „При нас е забавно“. В рамките на обмена учениците от втори „а „клас на разградското учебно заведение посрещнаха гости от Основно училище „Панайот Волов“ в Шумен, съобщи за БТА класната ръководителка на второкласниците Ханифе Тефик.
Запознанството с преподавателите и възпитаниците от втори „а“ и втори „б“ клас на шуменското училище е осъществено в края на февруари по инициативата „Изпрати мартеничка - създай ново приятелство“. 
По време на междуучилищния обмен учениците от двете училища се впуснаха в математическо приключение с групата по извънкласни дейности „Смятам и се забавлявам“, като решаваха забавни, логически и фолклорни задачи. Играха заедно състезателни щафетни игри. Разказаха си приказки с поуки и житейски мъдрости. За гостите беше подготвена и музикално-развлекателна програма. Те имаха възможност да разгледат материалната база на СУ „Христо Ботев“. Посетиха и Археологическия резерват „Абритус““, посочи Ханифе Тефик. 
„Денят ни беше интересен и незабравим, споделен в обмяна на опит и идеи. Заедно поставихме началото на едно истинско партньорство и приятелство“, добави класната на второкласниците от разградското училище. 
В края на декември 2023 г. учениците от втори "а" клас при Средно училище "Христо Ботев" в Разград се включиха и в инициативата „Размяна на коледни картички из цяла България“. По повод Международния ден на приказките възпитаниците на разградското учебно заведение се превъплътиха в приказни герои и представиха драматизации на любими детски приказки.

c