Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Втори маратон "Чрез спорт към здраве" в Добрич ще набира средства за книги

На 1 ноември /неделя/ от 9 до 12 часа в Градски парк „Свети Георги" /Детелината/ ще се проведе благотворителен маратон "Чрез спорт към знание II - Добрич ”. Организатори на проявата са Александър Тодоров и Николай Георгиев от благотворителната инициатива „Чрез спорт към знание” и Регионална библиотека „Дора Габе”. Инициативата има за цел да събере средства за закупуване на нови книги в полза на местната общност.

Организаторите канят в нея да се включат граждани от всички възрасти, които да пробягат минимум една пълна обиколка от 400 метра в градския парк. Всяка завършена обиколка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така общата събрана сума ще е равна на броя обиколки, които са пробягали всички участници. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.

Маратонът се организира за втора поредна година в Добрич, като през 2019 г. в него се включиха 624 граждани и гости на града, сред които около 200 деца. Със събраната сумата от 5210 лв. се закупиха нови книги за библиотеката.

Всяка новозакупена книга носи печата на Благотворителната инициатива „Чрез спорт към знание”. По време на маратона участниците ще имат възможност да предложат коя книга желаят да бъде закупена за фонда на библиотеката.

„Ела, раздвижи се, забавлявай се, стани част от каузата! Остави следа след себе си!”, призовават организаторите.

c