Неделя, 03 март 2024

03.03.2024

Последвайте ни

Връчиха специалната награда от Световния ден на ходенето на Тея Иванова от Добрич

12-годишната Тея Стефанова Иванова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич пусна печелившия талон в томболата, посветена на Световния ден на ходенето, съобщават от местната администрация. Днес Тея, която e ученичка в VI клас, получи специалната награда от кмета Йордан Йорданов. Велосипедът и всички останали награда са осигурени от Общината, която бе и организатор на събитието.

Припомняме, че в Световния ден на ходенето, който се проведе на 3 октомври, се включиха 384 граждани и гости на Добрич. Бяха определени три маршрута, които участниците извървяха, за да докажат, че най-леснодостъпната и естествена форма на физическата активност е ходенето. От проведената томбола печелившите талони са 81.

Спортната проява бе организирана с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“.  Денят на ходенето бе част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР – 2021-2024“. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА.

c