Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Връчиха наградите в състезанието по колоездене, бягане и дуатлон „Шуменско плато 2024"

Връчиха наградите в състезанието по колоездене, бягане и дуатлон „Шуменско плато 2024". Победител в генералното класиране в категория колоездене на 50 км за мъже е Петър Матов от Велоклуб „Мамут“ - София, с време 2 часа и 39 минути. При жените на същата дистанция първа е Елена Дубраниця от Украйна с време 3 часа и 15 минути. В колоезденето на 32 километра победител при мъжете е Кристиян Йорданов от Ямбол, с време 1 час и 41 минути. При жените на тази дистанция първа е Христина Каципидо с време 2 часа и 11 минути.
В категорията за електрически велосипеди на първото място се класира Стефан-Александър Кюмюрджиев. Той измина маршрута от 50 километра за 2 часа и 7 минути. 
В бягането на 20 километра при мъжете първи завърши Божидар Цачев от TRI Team – Варна, с време 1 час и 58 минути. При жените на същата дистанция първа е Атанаска Атанасова от клуб „Зелена стъпка“ – Разград, с време 2 часа и 26 минути. В бягането на 10 километра при мъжете победител е Атила Расим, с време 57 минути. При жените на тази дистанция първа е Александра Иванова от отбор „Белгийците“ с време 1 час и 20 минути. 
В дуатлона победител е Димитър Карабахчиев от TRI Team – Варна, с време 2 часа и 51 минути. При жените първа в дуатлона е Венцислава Цачева, също от TRI Team – Варна с време 4 часа и 26 минути. Бяха връчени първа, втора и трета награда в редица възрастови категории в състезанието. Няколко награди бяха разпределени с томбола между участниците в състезанието и доброволците, които подкрепиха провеждането на състезанието.
Припомняме, че общо двеста и деветнайсет души се включиха в състезанието по колоездене, бягане и дуатлон „Шуменско плато 2024", организирано от Велоклуб „Илчов баир“, Община Шумен, Североизточното държавно предприятие и Природен парк „Шуменско плато“. Най-много бяха състезателите в дисциплината колоездене – сто и тринадесет. Деветдесет и един бяха бегачите, а дуатлонистите - петнадесет.
 
 
 

c