Сряда, 29 март 2023

29.03.2023

Последвайте ни

Видни преподаватели от няколко държави се събират на престижен форум в курорта Албена

Курортният комплекс "Албена" събира видни преподаватели от различни европейски държави на XXII Международен педагогически форум. Събитието ще се проведе от 23 до 26 юни и се организира от Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийския университет в Стара Загора.

Пленарните доклади ще бъдат изнесени от д-р Пеги Пелонес от Гърция и доц. д-р Елизабет Лазару от Румъния. В кръглите маси и работата по секции ще се включат още изявени педагози и учени от Австрия, Италия, Малта и Северна Македония.

Представители на издателство РААБЕ-България ще презентират най-новата си специализирана методическа литература, а лекторите на Итера ще дискутират проблемите на медиацията.

Най-атрактивната част от форума е посветена на прилагането на STEM методиката в училищата. В този модул с интерес се очакват интересните демонстрации от специалистите на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийския университет в Стара Загора.

Сред дискутираните теми ще бъдат „Добри практики на български училища“ и „Дигитализация на образованието – възможности и предизвикателства“. Ще се проведат кръгли маси с теми „Състояние и предизвикателства пред квалификацията на педагогическите специалисти” и Социално и емоционално учене“.

c