Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Венсан Компани проведе първа тренировка начело на Байерн Мюнхен

Венсан Компани проведе първата си тренировка като треньор на Байерн Мюнхен с намален състав от само 13 футболисти.
В сряда белгийският специалист и бивш мениджър на английския Бърнли говори с играчите след загряваща сесия на терена в тренировъчния център, преди да последват различни упражнения. Компани говореше на отбора на немски и английски език.
"Искам да се уверя, че началото на тренировките върви добре и предсезонната подготовка е по план", коментира 38-годишният Венсан Компани пред клубната телевизия на баварците, настоявайки, че футболистите ще трябва да покажат правилния манталитет още от самото начало на сезона.
Сред присъстващите 13 играчи бяха новопривлеченият централен защитник Хироки Ито, както и германските национали Леон Горецка и Серж Гнабри, които не бяха част от Бундестима по време на завършилото през миналата седмица Евро 2024.
Футболистите на 33-кратния шампион на страната, играли на Европейския шампионат и на Копа Америка, получиха по три седмици почивка, като ще се присъединят към лятната подготовка на тима на по-късен етап.
Бившият белгийски национал и капитан на Манчестър Сити Компани, който носи екипа на Хамбургер ШФ в елита на Германия в периода 2006-2008 година, пое поста в Байерн от Томас Тухел, след като клубът не успя да спечели трофей за първи път от 2012 година насам.
Част от предсезонната подготовка на "червените" от Мюнхен ще се проведе край езерото Тегернзее (22-24 юли) и в Република Корея (31 юли-5 август).

c