Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Авторът на двата гола за Литва срещу България в София премина в словенския Марибор без пари

Авторът на двата гола за Литва срещу България в Европейската квалификация на 14-и октомври 2023-а година Пиюс Ширвис премина в словенския Марибор със свободен трансфер, съобщиха от клуба. 25-годишният литовски национал, който е много ефективен като десен бек, подписа договор до лятото на 2026-а година.
До момента той играеше за тима на Паневежис в родината си, а те са се съгласили да го пуснат без пари.
"Имайки предвид, че литовските футболисти трудно намират пазар в Европа, при интерес от клуб като Марибор нямаме моралното право да го спираме с цена, която няма да бъде платена. А в същото време мястото може да вземе някой друг играч", обявиха от Паневежис.
"Тъй като сме много притеснени отдясно и в момента разполагаме само с Жинич, имахме нужда от решение за увеличаване на конкуренцията. Още един футболист постепенно се завръща след дълга, неприятна контузия, нямаме и яснота колко време ще отнеме възстановяването. Няма много играчи като Ширвис на пазара. Той идва като свободен агент, който редовно играе за националния отбор и има респектираща статистика, доволни са словенците.
Пиюс Ширвис, който има 11 мача за националния отбор на Литва, вкара три гола в тях, като два са във въпросния мач в София (0:2), който се оказа и решаващ за освобождаването на Младен Кърстаич от поста селекционер на България. Специално в тази среща той игра дори на непривичната си позиция на ляв бек, но въпреки това създаде много проблеми на българския отбор. Иначе в първенството на Литва отбеляза седем гола и направи шест асистенции с фланелката на Паневежис миналия сезон.

c