Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Карате клуб "Добруджа" с изключително представяне в Сърбия

С 11 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала се завърнаха състезателите на Карате клуб „Добруджа“ от 41-вото издание на "МЕДНА КУПА - COPPER CUP", проведено в град Бор - Сърбия. Този резултат класира добруджанските каратеки на 3-то място в Генералното клубно класиране за Купата в конкуренция от над 450 участници от 39 клуба от Сърбия, Румъния и България.

Георги Иванов записа 8 мача без загуба и бе отличен с индивидуална награда от организаторите на турнира за "Най-успешен и техничен състезател" в цялото първенство.

Добруджанци доказаха изключително добрата си подготовка, като освен при индивидуалните схватки успяха да спечелят златните медали и в почти всички отборни дисциплини, както на Ката (форма), така и на Кумите (спаринг).

Треньорът на КК "ДОБРУДЖА" сенсей Стоян Димов получи индивидуално отличие и признание от Организационния комитет на първенството, проведено под егидата на Сръбската карате федерация. Димов получи званието "Легенда в спортът Карате" за цялостното си представяне като състезател, треньор и личност, развиваща и популяризираща карате на високо ниво в България и чужбина.

Добричлии се представиха в състав: Митко Станев, Мартин Михов, Георги Иванов, Васил Йовчев, Боян Христов, Искрен Илиев, Ивайло Йорданов, Стоян Димов. От Карате клуб "ДОБРУДЖА" изразяват огромната си благодарност към семейство Пасеви от Добрич, спонсорирали участието на състезателите.

 

c