Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

"Възраждане" в Добрич с приоритети в областта на земеделието и етеричните масла

На пресконференция в централата на ПП "Възраждане" в Добрич бившият депутат от партията Константина Петрова представи кандидатската листа за 49-ото Народно събрание /НС/. Водач на листата ще е отново тя.

Константина Петрова е магистър по регионално развитие в УНСС, народен представител от 48-ото НС, където е била член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, както и член на Комисията по туризъм.

Кампанията на ПП "Възраждане" ще е под надслов "Избери свободата", като от партията ще се борят за енергийната независимост на България и за запазването на паричния суверенитет на страната, обяви водачът на листата.

Тя припомни, че в 48-ото НС ПП "Възраждане" са успели да обединят всички партии около това, Планът за възстановяване и устойчивост да бъде преразгледат в сектор "Енергетика" и да се избегне затварянето на енергийните мощности на ТЕЦ "Марица изток".

Продължава и кампанията за събиране на подписи за провеждане на референдум против въвеждането на еврото до 2043 г., като до този момент са събрали над 300 000 подписа в България, като очакват още и от чужбина. Целта на организацията е да събере 500 000 подписа до месец Април.

Местните приоритети на партията са подобряване на инфраструктурата, за да областта ни бъде конкурентна на Южна България, развитие на земеделието и животновъдството и в частност подкрепа на малките и средните производители, запазване на отрасъла за етеричните масла.

От местната структура ще следят и развитието на обществената поръчка за довършването на естакадата в Шабла, като в момента тече процедура за избор на нов изпълнител, каза Константина Петрова.

Амбициите на ПП "Възраждане" в Добрич са да увеличат резултата си от последните избори, като от пета политическа сила в областта и трета в Добрич се стремят към втора, а дори и първа политическа сила за цялата област.

Кампания сред хората ще водят кандидатите на партията, като примат предложения, въпроси и съвети от всеки. От ПП "Възраждане" ще се борят и за по-висока избирателна активност, защото това е единствения начин да има реална промяна.

Георги Джендов обяви, че събирането на подписи за референдум ще върви паралелно с предизборната кампания. Той допълни, че независимо дали някой е "за" или "против" целта на референдума, трябва да го подкрепи, за да има правото да го каже на глас.

Изхода от политическата криза в България от ПП "Възраждане" виждат, като партията стане първа политическа сила и започне да управлява. Засега не виждат и бъдещи партньори сред останалите партии поради принципни различия в основните политики.

Листата на ПП „Възраждане“ за 8 МИР-Добрич:

  1. Константина Венциславова Петрова - председател на ПП "Възраждане" Добрич, магистър по регионално развитие;
  2. Марин Минков Попов - председател на ПП "Възраждане" Балчик, техник;
  3. Димчо Димитров Димчев - председател на ПП "Възраждане" Лондон, икономист, родом от Добрич;
  4. Георги Иванов Георгиев - зам.-председател на ПП "Възраждане", икономист, пчелар;
  5. Георги Росенов Джендов - транспортен инженер;
  6. Димитър Иванов Василев - председател на ПП "Възраждане" Добричка, частен бизнес;
  7. Пламен Стоянов Ангелов, транспортен бранш;
  8. Петър Петров Петров - частен бизнес;
  9. Диана Живкова Вълчева - частен бизнес;
  10. Галин Стоянов Иванов - частен бизнес.

c